Üdvözli Önt az ÓZONÖZÖN.HU!

Tisztelt Látogatónk!

Engedjék meg, hogy a figyelmükbe ajánljuk a MEGOLDÁST…: légtisztítás, fertőtlenítés, szagtalanítás, penésztelenítés és atkátlanítás természetesen: ÓZONNAL, a napfény illatával!

Képzeljenek el az I. világháborúban használt harci gáznál, a klórgáznál 50-szer gyorsabb és akár 3000-szer hatékonyabb anyagot, amely természetes, a világ egyetlen és legéltetőbb eleméből az oxigénből keletkezik, fertőtlenítő hatása ellenére gyorsan és maradéktalanul visszaalakul frissítő oxigénné?! Igen, ez az ÓZON, a napfény illata… mivel a természetben ősidők óta elvétve villámlás vagy a leggyakrabban napsugárzás hatására alakul ki.

A klórgáz hatásmechanizmusa: a fertőtlenítéshez vizes közegre van szükség, mivel gyilkos hatásának kifejtéséhez vizet von el az élő szervezetből és maró sósavvá (HCL) alakulva, a sav által végzi el az élő vagy szerves anyag lassú roncsolását, és sajnos a klór szúrós szaga lassan bomlik le.

Az ózon ellenben az ismert egyik legerősebb oxidálószer, nem szükséges vizes közeg, még egy alacsony „szárazanyagtartalmú” poratkát is „elevenen eléget”, mivel tudjuk, hogy az oxidáció a gyakorlatban égést jelent. Az ózon az élő, szerves anyagokban megtalálható, az élethez nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavakat oxidálja, azaz égeti el, ezáltal „szobahőmérsékletű lángszóróként” elpusztítja a mikroorganikus élőlények mindegyikét. Az ember testmérete, nagysága révén biztonságban van, de mindenképp kerülni kell az ózon belélegzését, különösen „E-vitamin”-hiányos állapotban, mivel a tüdőnkben is vannak telítetlen zsírsavak, így a légzésfunkciónk láthatja kárát…

Mivel az ózonmolekula (O3) csak ideiglenes kémiai kötéssel csatlakozik, felezési ideje rövid (max. 30 perc) így rövid idő elteltével már kémiai képtelenség egészségügyi károsodást szenvedni, mert ez az agresszív oxigén (O) igen reaktív és „keresi” a reakciót, így percek alatt oxidál valamilyen pl. szerves anyagot, vagy ártalmatlan és éltető oxigénné (O2) egyesül. Szellőztetés után a légtér teljesen biztonságos, friss hegyi levegő illatú lesz.

Élvezze Ön is a napfény illatát!

o1

Az ózon felfedezése óta - már lassan 200 éve - az emberiség elkezdte hasznosítani az ózont fertőtlenítésre, tisztításra, szagtalanításra, sőt vízkezelésre, gyógyításra, és az élelmiszerek védőgázzal történő frissen tartására. Az ózongáz (O3) használata széles körben elterjedt. Pl.: sok vízműben alkalmaznak ózonos technológiát a víz tisztítására és fertőtlenítésére, mivel az ózonnal kezelt víz íze és állapota jobb, mint a hagyományos csapvízé.

Továbbá napjainkban egyre népszerűbbé válik az ózon a kozmetikában és használják a sportolók izomzatának fejlesztésére és fizikoterápiás kezelésénél.

Napjainkban az ózon, az ózonpajzs védelmező és jótékony hatása révén szokott felmerülni , mint amely az ártalmas UV sugárzás ellen védi Földünket. Érdemes tudni, hogy az ózonréteg ritka és sérülékeny, sűrűsége igen alacsony: normál légköri nyomáson csak néhány mm vastag lenne.

Az ózon, áldásos tulajdonságai ellenére szúrós szagú, mérgező  gáz, amely szobahőmérsékleten  ködös,halványkék árnyalatú és légnemű, de -112°C alatti hőmérsékleten már sötétkék  folyadék -193°C alatt már szilárd és kristályos állagú. Az ózongáz szagát rendszerint a  klóréhoz hasonlítják, de  koncentrációjától függően szegfű, széna vagy az ózondús hegyi levegő illatú. Mint minden mérgező anyag kicsiben éltető orvosság, nagyban erős méreg.

o3

Az ózon az ismert egyik legerősebb oxidálószer. Rendkívül bomlékony anyag, a levegőben 21%-ban megtalálható közönséges oxigénmolekulára (O2) és az egyatomos és rendkívül reagens, agresszív oxigénre bomlik. Ez a reagens oxigén, ha oxidálható (éghető) anyagokkal érintkezik, a bomlás már alacsony hőmérsékleten is robbanásszerű. Az ózongáz az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyag, ami 50-szer gyorsabb és akár 3000-szer hatékonyabb, mint a klór.

o4

Az ózongenerátoros tisztítás, fertőtlenítés legfőbb előnye, hogy az eljárás természetes és környezetbarát, melyhez semmilyen vegyszer nem szükséges. A nálunk is elérhető világhírű Ozon-Tech ózongenerátor, légtisztító és fertőtlenítő berendezések a legalkalmasabbak erre a feladatra.

Az ózonos fertőtlenítés ezzel a nagy teljesítményű elektromos ózongenerátorral történik, mely ózont állít elő és annak segítségével pusztítja el a mikroorganizmusokat így a baktériumok és vírusok különböző fajtáit. Az előállított fertőtlenítő anyagot, az ózont a készülék elektromos kisülések indukciójával nagyteljesítményű ózonlapok segítségével állítja elő. A kialakult és kialakulóban lévő allergiát okozó mikroorganikus anyagok, atkák és pollenenek ellen is hasznos kiegészítő kezelést biztosít a fizikai tisztítás, pl. portalanítás, porszívózás mellett. Továbbá kiválóan alkalmazható penészmentesítéshez is, mert a levegőben terjengő, akár 20 évig élet- és szaporodóképes mikroszkópikus penészspórákat „elevenen elégeti” azaz csapadék formájában oxidálja! Tudjuk: oxidácó=égés!

o2

A kellemetlen szagokat semlegesíti és megszünteti, legyen az cigarettafüst, étel, vegyszer vagy dohos kellemetlen szag, rágcsáló, kisállat, macskaalom stb. Nincs olyan mikroorganikus kártevő, vagy szagmolekula mely ellen tud állni az ózongáz fertőtlenítő erejének.

Fontos megismételni, hogy az ózongáz mérgező, viszont hamar lebomlik és a tisztítási folyamatot követő szellőztetés után a kezelt légtér teljesen biztonságos. Az ózongenerátorunk beépített időkapcsolója a tisztítási folyamat után automatikusan kikapcsol, és a kezelés végeztével pár perc múlva biztonságosan bemehetünk a helyiségbe. Felhívjuk a figyelmét, hogy az ózongáz mérgező hatását elsősorban a telítetlen zsírsavak elégetése okozza, ami embereknél különösen E-vitamin hiánya esetén problematikus.

Az ózonos fertőtlenítés sokrétűen használható, így lakásokban, személygépjárművekben, buszokban, lakóautóban, ipari és mezőgazdasági épületekben, éttermi konyhákban, orvosi rendelőkben, élelmiszerek tárolására használt helységekben (pl spájz), továbbá eszközök sterilizálására, minden olyan helyen ahol szükséges a tiszta, vírus- és baktériummentes környezet.

Figyelem!

Ne feledje, az ózongeneráló gépet csakis zárt helyiségben működtesse. A kezelt területen ember, állat és növény nem tartózkodhat! Amennyiben a mozgatás gondot okoz, pl. nagyobb növényt be kell takarni légmentesen fóliával, és pl. akvárium levegőztetőjét ki kell kapcsolni! Használat után a kezelt területet legalább 30 percig szellőztetni kell!

Felhasználási területek

Klímafertőtlenítés

A klímaberendezések folyamatos használata során a benne található szűrők elhasználódhatnak, valamint a rendszer belső részein, a csöveken és lamellákon letapadó szennyeződések sok kellemetlenséget tudnak okozni. Ezek képezhetnek kellemetlen szagokat és olyan allergiát (szemgyulladás, orrdugulás) kiváltó anyagokat juttathatnak a légtérbe a használat során, melyek akár további egészségügyi problémákhoz vezethetnek.

o5

Ezért fontos ezen rendszerek megfelelő karbantartása és tisztítása. Az ózongenerátorunk által nyújtott vegyszermentes tisztítási mód ezekre a problémákra mind megoldást nyújt. Használható akár a lakásunk klímaberendezéséhez, akár gépjárműben lévő rendszerekhez, központi klímarendszerekhez. Fontos, hogy a kezelt területet, lakást, gépjárművet el kell hagyni és a klímaberendezést az ózonos fertőtlenítés alatt maximális fokozaton, belső levegőkeringtetéssel kell járatni, hogy az ózongáz minden pórusba behatolhasson.

o6

Penészmentesítés

A penészgombák egy sejt vastagságú (5-10 mikrométernyi) elágazó fonalak, spóratartók tömegéből állnak, melyek vattaszerű szövedéket alkotnak.

A nem megfelelő szigetelés és a szellőztetés során kialakuló penészgomba megtelepszik minden olyan felületen, amely nyirkos, vízzel érintkezik vagy folyamatosan párának van kitéve. A penésztelepek által kibocsájtott penészspórák a finom porral elkeveredve megtapadhatnak bárhol. A lakás légterében így akár a folyamatos belégzés mellett, allergiát, orrdugulást, köhögést és bőrirritációt vagy akár légúti megbetegedéseket, asztmás rohamot okozhatnak. Ezek alapján érthető, hogy a penésznek semmi helye az ember közvetlen környezetében.

o7

Ózongenerátoros tisztítási folyamat során a penészgomba teljes mértékben elpusztul, az általa kiváltott irritatív tényezőktől teljes mértékben megszabadulunk. Ahhoz, hogy az eredmény tartós legyen, kezelés után érdemes megnézni a szigetelést, valamint olyan kezelőanyagok használatát melyek megakadályozzák a penész újbóli kialakulását.

o8

Fontos!!! Az ózonos penésztelenítés hatását fokozandó a „hideg” sarkokban látható, pl. beton áthidalóknál, vagy szekrény mögötti csapadékot ún. penésztelepeket (a kezelés előtt és után) tüntessük el, akár pl. klóros fertőtlenítővel (Szavó), így meggátolva, megnehezítve, az újraszaporodást.

Szagtalanítás

Az eddig említett hatásai mellett, kiválóan alkalmazható szagsemlegesítésre. A már említett dohányfüst okozta szag, a pincék dohos szaga, a lakásban élő emberek vagy akár állatok (rágcsálók/kártevők) által keltett kellemetlen szag mind megszüntethető ózongenerátoros tisztítás segítségével.

o9

A kellemes szagmentes légkör elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember közérzete harmonizáljon, teljes mértékben rendben legyen. Arról nem is beszélve, hogy a huzamosabb ideig fent álló kellemetlen illat beleivódhat a bútorok kárpitjába valamint ruhákba, párnákba, takaróba, minden szövet vagy bőr alapú anyagba.

Kárpittiszítás

A kellemetlen szagok, mint például a cigaretta füst valamint a mindennapos cigarettázás során kialakult állott, kátrányos szag, még megfelelő szellőztetés mellett is bent ragadhat a légterében, ez pedig huzamosabb idő után beleivódik a kárpitba.

o10

Ózongenerátoros tisztítás segítségével, a megtapadt baktériumok, vírusok atkák, pollenek könnyen eltávolíthatóak, és a folyamat után a megfelelő szellőztetést követően, kellemes friss illatú, kórokozómentes kárpitot kapunk.

A tisztításhoz használt eszköz nem csak személyautókban használható, a lakásban ugyanúgy megfelelő berendezés lehet a fertőtlenítéshez. Bútorokba, párnákba, függönyökbe, ülőgarnitúrákba az évek során beleivódott kórokozók, eltávolíthatók, a cigarettafüst által okozott kellemetlen nikotinos füst szag pedig teljesen megszüntethető, így biztosítva tiszta, és egészséges lakást.

Atkátlanítás

A poratkák szabad szemmel nem látható, 0.2 - 0.5 mm nagyságú ízeltlábúak. A nedves és meleg helyeket kedvelik, ahol táplálékot találnak, mint például az emberi bőrfelszínről leváló hámsejtek. Ezért főbb búvóhelyük pl. az ágyak ágybetétek, de a levegőben lebegő porszemcsékbe kapaszkodva bárhova el tudnak jutni. Naponta az emberről kb. 1,5 gr hámsejt válik le, mely akár 1.000.000. poratka számára elegendő táplálék egy napra.

o11

Az alábbiakban néhány jótanács mellyel növelhetjük a védekezés hatékonyságát:

 • az allergiás tünetek meglétéig ismételt ózongenerátoros kezelés 2-3 havonta! Az ózongázzal érintkezett poratkák és petéi elpusztulnak, mivel az ózon a szerveikben található telítetlen zsírsavakkal lép visszafordíthatatlan reakcióba, így oxidálva (elégetve), maradéktalanul elpusztítja azokat. A kezelés sikerének záloga, hogy a fertőzött felületeket elérje, a pórusaiba behatolhasson az ózongáz, így tanácsos az ózonködös helyiségben két intenzív - max. fokozatú - 20 perces kezelés közt az ágyneműt megbolygatni, forgatni, mindent kiteregetni, az ágyneműtartót kinyitni, plüssjátékokat kiaggatni… stb.
 • az ágyat gyakran szellőztessük, az ágybetétet tartsuk hűvösen és szárazon! Az ágyneműk és a takarók is gyakori mosást, szellőztetést igényelnek
 • ne használjunk agresszív, erős illatú mosószert, öblítőt!
 • ha lehet, mellőzzük a porfogókat, mint például polcokat, díszpárnákat, plüss-játékokokat. A plüssállatkákat is ki kell porszívózni, és néha ajánlatos ózongázban „fürdetni”, ezáltal ellenállhatatlan friss illata lesz, vagy a mélyhűtőbe tenni (-20 °C alá) egy éjszakára, hogy az atkák elpusztuljanak.
 • ha porszívót vásárol, csakis olyat válasszon, amelyet speciális, finom por elleni HEPA-filterrel láttak el!

Az ózongenerátorunk felhasználása eddigi tapasztalatunk alapján, a teljesség igénye nélkül:

 • autóklímák  szagtalanítása, fertőtlenítése
 • irodák, öltözök, szobák szag és penészmentesítése
 • utastér, autókárpitok szagtalanítása
 • bukósisakok szagtalanítása,
 • sporteszközök illatmentesítése
 • dohányzás szagának eltüntetése
 • füst szagának megszüntetése
 • doh-szag megszüntetése
 • WC kellemetlen szagának megszüntetése
 • penész ellen
 • rovarok, csúszó-mászók irtása
 • fülledtség ellen
 • állat és kártevő szagának eltüntetése
 • elpusztult rágcsáló-szag eltávolítása
 • kiömlött, kárpitba felszívódott étel-ital kellemetlen szagának eltüntetése
 • fóliaházak (ültetés előtti talaj és levegő fertőtlenítése)
 • fagyasztás, tárolás előtt zöldségek, gyümölcsök sterilizálása
 • ruházat tisztítása hosszú időre való elrakás előtt
 • mindenféle szagok semlegesítése, eltávolítása (mint pl. égés, tűzeset utáni szagok, rohadás, poshadás szaga, vegyszer bűze)

Köszönjük megtisztelő figyelmüket, az ózongenerátorunkkal kapcsolatosan, az ÁRAINK menüpontban, vagy a 06 20 50000 20-as telefonszámunkon várjuk érdeklődésüket legyen szó a gép megvásárlásáról, vagy bérléséről.

Ajánljuk szíves figyelmébe a penész elleni küzdelemben az ózongenerátor mellett a www.berepgep.hu oldalon kölcsönözhető hőlégfúvó-, és párátlanító és nedvességmérő készülékeinket.

o12 o13

Ne feledje: nem elég a spórákat elpusztítani, a penészt kiváltó felnedvesedés (pl csőtörés) esetén a fal kiszárítása, szigetelése, és magas páratartalom esetén a szellőztetés, légszárítás, párátlanítás lehet a végleges megoldás, ózonos fertőtlenítéssel kiegészítve. Hiszen a fentiek hiányában a fertőződés újra és újra kialakulhat…

Kapcsolat

4552 Napkor
Orosi u 89. sz.
(a 41-es főúttól 100m-re / 10-es km)
Mobil: 06 20 50000 20
Mobil: 06 20 50000 10
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Partnerek

Kövessen minket

Rólunk

SZERVIZ- ÉS KÖLCSÖNZŐCENTRUM MINDENÁRON, SZINTE MINDEN ÁRON!